Help iemand die het even nodig heeft. Word buddy!

Stichting Buddyhulp helpt: wij koppelen betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen die het even nodig hebben, om zo samen een doel te bereiken. Ons motto is dan ook: Samen vooruit.

Wat is een buddy?

Als buddy help je mensen die dat even nodig hebben in de gemeente ‘s-Hertogenbosch of Vught. Met twee uur in de week maak jij het verschil. Soms ben je een luisterend oor. Soms maak je samen een wandeling. Soms ondersteun je je cliënt bij ziekenhuisbezoek. En soms ga je wekelijks een potje tennissen. Wat je als buddy doet hangt af van de specifieke hulpvraag van je cliënt en de manier waarop je samen het vooropgestelde doel wil bereiken. Je wordt daarbij begeleid door een coördinator. Als buddy neem je natuurlijk niet het werk van een professionele (hulp)organisatie over, je zorgt voor een welkome aanvulling op de bestaande zorg. In principe één jaar, met soms een verlenging van nog een jaar.

Waarom buddy worden?

Als iemand het moeilijk heeft of het alleen niet redt, kan de hulp van een ander het verschil maken. Als buddy ben je een echt ‘mensenmens’: je bent sociaal, integer en open. Je staat positief in het leven, je kan relativeren en goed luisteren en oordeelt niet snel. Je staat stevig in je schoenen, je kunt je verplaatsen in de ander. Maar bovenal wil en kun je praktische en emotionele steun bieden – begrip en geduld zijn de kernwoorden.

Buddyhulp is er voor buddy’s en cliënten uit de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Vught.

Elkaar een beetje op
weg helpen, dat voelt
voor mij als een
vanzelfsprekendheid.

Jolien – Buddy

Word ook iemands buddy!

Als jij denkt over de kwaliteiten te beschikken om als buddy aan de slag te gaan, ben je meer dan welkom – er zijn meer aanvragen dan buddy’s.

Hoe word je een buddy?

  • Na je aanmelding word je benaderd en begeleid door een coördinator van Stichting Buddyhulp.
  • We vragen je of je bereid bent om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Dat is een voorwaarde om als buddy aan de slag te mogen gaan.
  • De coördinator koppelt je aan een cliënt in de gemeente ‘s-Hertogenbosch of Vught. Daarbij wordt gekeken naar jouw ervaring, karakter en voorkeuren en die van de cliënt.
  • Samen met de cliënt bepaal je een of meerdere doelen: wat wil je samen bereiken in een jaar tijd? De hulp van een buddy is dan wel vrijwillig, maar daarmee niet vrijblijvend.
  • Je bent minimaal twee uur in de week beschikbaar of vier uur in de twee weken. Je kunt op eigen gelegenheid (auto, bus, fiets) naar je cliënt komen. Je ontvangt een kilometervergoeding en maandelijks een klein bedrag om iets met je cliënt te ondernemen.
  • Je neemt deel aan de introductiebijeenkomst (2,5 uur). Gedurende het jaar bezoek je de periodieke terugkomavonden, waar je je ervaringen met andere buddy’s kunt delen en zo in allerlei opzichten ‘aangehaakt’ blijft.
Heb jij het in je? Wil jij buddy worden en samen met een cliënt vooruit? Meld je dan nu aan voor een vrijblijvend gesprek.

Lees hier onze succesverhalen

Veelgestelde vragen

Meld je aan via het formulier of bel 06 270 68 744. Na een intakegesprek met een coördinator, koppelen we je aan een cliënt. Ook doorloop je een basistraining en krijg je periodiek ondersteuning.

We gaan uit van gemiddeld 2 uur per week gedurende 1 jaar. Het hangt af de hulpvraag van de cliënt en je eigen randvoorwaarden hoe je deze uren in de praktijk invult.

Buddyhulp is actief in de gemeenten ‘s-Hertogenbosch en Vught. Cliënt en buddy wonen in deze gemeenten.

Na de intake krijg je een introductie. Deze introductiebijeenkomst duurt ongeveer 2,5 uur; daar krijg je inzicht in hoe de organisatie van Buddyhulp en hoe we samenwerken. Na afloop is er altijd ruimte voor specifieke vervolgcursussen, indien daar behoefte aan is. Denk aan omgaan met autisme, herkennen eenzaamheid etc.

Nee. Buddyhulp bestaat uitsluitend uit enthousiaste vrijwilligers.