Het verhaal van Martin en Salma

Martin (81) was arts. Hij werkte jarenlang in Benin en Malawi, zijn kinderen wonen in Australië en Singapore, zijn vrouw moest door haar dementie worden opgenomen in een verpleeghuis. “En toen sleet ik m’n dagen alleen, met m’n herinneringen en de krant. Ik maakte geen deel meer uit van de wereld. Dat vond ik vreselijk. Ik had zo’n behoefte aan iemand om mee te praten, een luisterend oor. En dan kan ik wel bellen met m’n kinderen maar dat is door het tijdsverschil altijd complex. En op internet kan ik m’n weg niet goed vinden.”

Martin

Waarom Salma buddy werd

Buddyhulp koppelde Martin aan Salma (36) die vier jaar geleden Syrië ontvluchtte. Salma werkte er als doktersassistente, wilde zich nuttig maken in haar nieuwe thuisland en zocht naar mogelijkheden om haar Nederlands te verbeteren. “Ik ga nu iedere dinsdag en zondag een uur bij Martin op bezoek. We hebben fantastische gesprekken over zijn ervaringen in Afrika en de mijne in Syrië.” Salma leerde Martin skypen en e-mailen; samen vonden ze op internet een aantal oud-collega’s en -patiënten in Afrika, hij schrijft nu geregeld met ze. Op aanraden van Salma meldde Martin zich aan voor een cursus kunstgeschiedenis in de bibliotheek. Martin maakt weer deel uit van de wereld. En ook Salma bereikte haar doel: “Martin is een heel goede leraar, door hem is mijn Nederlands er stukken op vooruit gegaan.”

Mensen in moeilijke situaties vooruit helpen

Als iemand het moeilijk heeft of het alleen niet redt, kan de hulp van een ander het verschil maken. Stichting Buddyhulp helpt dan: wij koppelen betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen die dat even nodig hebben. Zoals voor mensen die ernstig ziek zijn of voor mensen die eenzaam zijn. Maar ook mensen die, om wat voor reden dan ook, een tijdje buiten de samenleving kwamen te staan. Buddyhulp is er voor Buddy’s en cliënten uit de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught en Oss.

Een buddy helpt vrijwillig en kosteloos, maar doelgericht. In principe voor één jaar, met een eventuele verlenging van nog een jaar. Samen vooruit!

Buddy wordenBuddy zoeken

Buddy verhalen. Samen vooruit!