Error: No articles to display

Help iemand die het even nodig heeft. Word buddy!

  

Red je het even niet alleen? Een Buddy helpt.

Stichting Buddyhulp helpt: wij koppelen betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen die het even nodig hebben, om zo samen een doel te bereiken. Ons motto is dan ook: Samen vooruit.

Wat is een buddy?

Als buddy help je mensen in jouw buurt die dat even nodig hebben. Met twee uur in de week maak jij het verschil. Soms ben je een luisterend oor. Soms maak je samen een wandeling. Soms ondersteun je je cliënt bij ziekenhuisbezoek. En soms ga je wekelijks een potje tennissen. Wat je als buddy doet hangt af van de specifieke hulpvraag van je cliënt en de manier waarop je samen het vooropgestelde doel wil bereiken. Je wordt daarbij begeleid door een coördinator. Als buddy neem je natuurlijk niet het werk van een professionele (hulp)organisatie over, je zorgt voor een welkome aanvulling op de bestaande zorg. In principe één jaar, met soms een verlenging van nog een jaar.

Als buddy ben je een echt ‘mensenmens’: je bent sociaal, integer en open. Je staat positief in het leven, je kan relativeren en goed luisteren en oordeelt niet snel. Je staat stevig in je schoenen, je kunt je verplaatsen in de ander. Maar bovenal wil en kun je praktische en emotionele steun bieden – begrip en geduld zijn de kernwoorden. Je bent minimaal twee uur in de week beschikbaar of vier uur in de twee weken. Je kunt op eigen gelegenheid (auto, bus, fiets) naar je cliënt komen. En je neemt deel aan de basistraining (twee dagen) en de periodieke buddy-avonden.

Hoe word je een buddy?

Als jij denkt over de kwaliteiten te beschikken om als buddy aan de slag te gaan, ben je meer dan welkom – er zijn meer aanvragen dan buddy’s.

Na je aanmelding word je benaderd en begeleid door een coördinator van Stichting Buddyhulp. Ook vragen we je of je bereid bent om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Dat is een voorwaarde om als buddy aan de slag te mogen gaan. Vervolgens krijg je een training van twee dagen; je gaat dus voorbereid aan de slag.

De coördinator koppelt je aan een cliënt bij jou in de buurt. Daarbij wordt gekeken naar jouw ervaring, karakter en voorkeuren en die van de cliënt.

Samen met de cliënt bepaal je een of meerdere doelen: wat wil je samen bereiken in een jaar tijd? De hulp van een buddy is dan wel vrijwillig, maar daarmee niet vrijblijvend.

Je ontvangt een kilometervergoeding en maandelijks een klein bedrag om iets met je cliënt te ondernemen. Gedurende het jaar bezoek je de periodieke terugkomavonden, waar je je ervaringen met andere buddy’s kunt delen en zo in allerlei opzichten ‘aangehaakt’ blijft.

Heb jij het in je? Wil jij buddy worden en samen met een cliënt vooruit? Meld je dan nu aan voor een vrijblijvend gesprek.

Vrijblijvende afspraak

Heb je vragen? Wil je meer weten?
We helpen je graag verder. Laat je gegevens achter via de knop 'Aanmelden als Buddy' en we nemen contact met je op. Je kunt ook bellen: 06 27 06 87 44

Meer informatie

Meer weten of een vrijblijvende afspraak maken met Stichting Buddyhulp?
Vul de gevraagde gegevens in of mail met
Kijk ook bij de button “werkgebied” om te bepalen of je woonplaats onder ons werkgebied valt. 

Let op: Alleen mensen uit de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught en Oss kunnen zich aanmelden voor Buddyhulp!