Dank voor de aanmelding.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe vind je een Buddy?

  • Na een gesprek met een coördinator gaat hij/zij op zoek naar een geschikte buddy voor  jou.Daarbij wordt gekeken naar jouw ervaring, karakter en voorkeuren en die van de buddy. Het moet vooral iemand zijn waar jij je prettig bij voelt.
  • Als de coördinator een geschikte buddy heeft gevonden, word je aan elkaar voorgesteld.
  • Mocht het klikken, dan maken jullie samen afspraken. Wat ga je met je buddy doen? Wanneer? Waar? En je bepaalt samen een of meerdere doelen: wat wil je bereiken in een jaar tijd?
  • Daarna zie je elkaar wekelijks en trek je samen op. Misschien ga je wel wekelijks wandelen. Of naar de supermarkt. Het hangt af van wat je na een jaar bereikt wilt hebben.
  • Na één jaar neemt de buddy afscheid, zodat u zelf weer de volgende stap kunt nemen.
  • Woon je in de gemeente ’s-Hertogenbosch, Vught of Oss? Woon je zelfstandig? Dan kun je je aanmelden voor Buddyhulp.

Veelgestelde vragen

Als je zelfstandig woont en inwoner bent van de gemeenten ‘s-Hertogenbosch en Vught. Op basis van je aanmelding en hulpvraag, bekijken we of een buddy de juiste ondersteuning kan bieden. Zo niet verwijzen we je zo goed mogelijk door naar een andere organisatie.

Meld je aan via het formulier of bij gebrek aan een computer bel 06 270 68 744. Na een intakegesprek met een coördinator, gaan we op zoek naar een buddy.

We zorgen voor een juiste match. Iemand die bij je past en je hulpvraag begrijpt. Een buddy is gedurende 1 jaar gemiddeld 2 uur per week beschikbaar. Een buddy is er om je te ondersteunen en vooruit te helpen.

Een buddy krijgt een opleiding vanuit Stichting Buddyhulp. Daarnaast heeft hij/zij periodieke ondersteuning van een coördinator en staat hij/zij in contact met ander buddy’s wanneer nodig.

Een buddy is een vrijwilliger en geen professional. Voordat een buddy begint, vindt er een intakegesprek plaats met een coördinator. Ook vragen we een Verklaring van goed gedrag op (VOG). Op deze manier zorgen we ervoor dat een buddy betrouwbaar is en zijn/haar hulp kan bieden.

Tijdens een gesprek zorgen we voor een zo helder mogelijk beeld van jou en je hulpvraag. Op basis daarvan zoeken we in ons netwerk een geschikte buddy. Daarna vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Mocht het een match worden, dan gaan jullie samen aan de slag.