Red je het even niet alleen? Een buddy helpt!

Als je het moeilijk hebt of het alleen even niet redt, kan de hulp van een ander het verschil maken. Onze buddy’s staan voor je klaar om je vooruit te helpen.

Wat kan een buddy voor je betekenen?

Kom je net uit een moeilijke periode? Ben je ziek of eenzaam? Heb je behoefte aan hulp, ondersteuning of gezelschap? Een buddy helpt. Een buddy biedt namelijk een luisterend oor, staat open voor een goed gesprek. Hij of zij biedt je emotionele steun. Door te praten, van gedachten te wisselen, je bij te staan en te begeleiden in je proces. Begrip en geduld zijn de kernwoorden.

Wat kun je verwachten van een buddy?

Een buddy helpt je voor een jaar op een manier die bij jou past. Een buddy gaat bijvoorbeeld met je op pad, als je dat wilt. Een keer naar het ziekenhuis, maar ook naar het museum of een terras. Of zomaar een stuk wandelen, even boodschappen doen, gezellig samen een film kijken. Dat gebeurt allemaal vrijwillig, een jaar lang. Maar niet vrijblijvend: samen bepaal je wat je wilt bereiken. Een concrete hulpvraag, zodat je na dat jaar zelfstandig sterker en beter weer verder kunt. Zo ga je samen vooruit.

Buddyhulp is er voor Buddy’s en cliënten uit de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Vught.

Let op: langere wachttijd

Net als bij vele andere organisaties kampt ook Buddyhulp met een tekort aan vrijwilligers. Je aanvraag nemen we zeker in behandeling, maar we zijn genoodzaakt te werken met een wachtlijst. De wachttijd vanaf aanmelding tot aan het intake gesprek kan zeker oplopen tot 3 maanden. Zodra er weer ruimte is, wordt er contact met je opgenomen. Daarna gaan we graag voor je op zoek naar een buddy.

Zonder hulp kwam ik m’n huis
niet meer uit, zag ik
niemand meer.

Tanja – cliënt

Hoe word je gekoppeld aan een buddy?

Maak dan een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe vind je een Buddy?

  • Zodra er ruimte is in onze organisatie wordt er contact met je opgenomen. De wachttijd bedraagt nu zo’n 3 maanden.
  • Na een gesprek met een coördinator gaat hij/zij op zoek naar een geschikte buddy voor jou. Daarbij wordt gekeken naar jouw ervaring, karakter en voorkeuren en die van de buddy. Het moet vooral iemand zijn waar jij je prettig bij voelt.
  • Als de coördinator een geschikte buddy heeft gevonden, word je aan elkaar voorgesteld.
  • Mocht het klikken, dan maken jullie samen afspraken. Wat ga je met je buddy doen? Wanneer? Waar? En je bepaalt samen een of meerdere doelen: wat wil je bereiken in een jaar tijd?
  • Daarna zie je elkaar wekelijks en trek je samen op. Misschien ga je wel wekelijks wandelen. Of naar de supermarkt. Het hangt af van wat je na een jaar bereikt wilt hebben.
  • De buddy helpt je gedurende één jaar vooruit. Daarna kun je zelf weer aan de slag met eventuele vervolgstappen.
  • Woon je in de gemeenten ’s-Hertogenbosch of Vught? Woon je zelfstandig? Dan kun je je aanmelden voor Buddyhulp.
Kun je een steuntje in de rug gebruiken en woon je in de gemeenten ‘s-Hertogenbosch of Vught? We helpen je graag vooruit. Meld je aan voor een vrijblijvend gesprek.

Lees hier onze succesverhalen

Veelgestelde vragen

Als je zelfstandig woont en inwoner bent van de gemeenten ‘s-Hertogenbosch en Vught. Op basis van je aanmelding en hulpvraag, bekijken we of een buddy de juiste ondersteuning kan bieden. Zo niet verwijzen we je zo goed mogelijk door naar een andere organisatie.

Meld je aan via het formulier of bij gebrek aan een computer bel 06 270 68 744. Na een intakegesprek met een coördinator, gaan we op zoek naar een buddy. Houd rekening met een wachttijd van 3 maanden.

We zorgen voor een juiste match. Iemand die bij je past en je hulpvraag begrijpt. Een buddy is gedurende 1 jaar gemiddeld 2 uur per week beschikbaar. Een buddy is er om je te ondersteunen en vooruit te helpen.

Een buddy krijgt een opleiding vanuit Stichting Buddyhulp. Daarnaast heeft hij/zij periodieke ondersteuning van een coördinator en staat hij/zij in contact met ander buddy’s wanneer nodig.

Een buddy is een vrijwilliger en geen professional. Voordat een buddy begint, vindt er een intakegesprek plaats met een coördinator. Ook vragen we een Verklaring van goed gedrag op (VOG). Op deze manier zorgen we ervoor dat een buddy betrouwbaar is en zijn/haar hulp kan bieden.

Tijdens een gesprek zorgen we voor een zo helder mogelijk beeld van jou en je hulpvraag. Op basis daarvan zoeken we in ons netwerk een geschikte buddy. Daarna vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Mocht het een match worden, dan gaan jullie samen aan de slag.