Wie help jij vooruit? Word buddy!

We zijn op zoek naar nieuwe buddy’s. Op deze pagina een greep uit de lijst van cliënten waar een buddy een verschil kan maken. Heb jij gemiddeld 2 uur per week de tijd om één van deze mensen vooruit te helpen? Meld je aan als buddy.

Even voorstellen

Door veranderingen in de zorg, individualisering, vergrijzing en een zich terugtrekkende overheid wordt het voor veel mensen steeds lastiger om vanuit een moeilijke situatie het leven weer op de rails te krijgen (of te houden). Stichting Buddyhulp helpt: wij koppelen betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen die het even nodig hebben, om zo samen een doel te bereiken. Ons motto is dan ook: Samen vooruit.

Buddyhulp is er voor buddy’s en cliënten uit de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Vught.

Deze mensen zijn op zoek naar een buddy

Voor meer informatie, neem contact met ons op. Via e-mail of bel naar 06 270 68 744.

Vrouw zoekt buddy om weer actief te worden

50-er uit ‘s-Hertogenbosch woont beschermt vanwege psychiatrische achtergrond. Haar grootste hobby is de natuur in gaan. Wie kan haar helpen mensen de juiste mensen te ontmoeten?  Mensen die samen met haar op pad willen gaan? Samen een stukje lopen en misschien ook nog een terrasje pikken? Heb jij gemiddeld 2 uur per week de tijd om deze vrouw vooruit te helpen?

Gehandicapte man zoekt buddy om netwerk te vergroten

Een 60+-er uit ’s-Hertogenbosch is door omstandigheden wat aan het vereenzamen. Het gehandicapt zijn maakt het soms ook niet makkelijk. Hij zoekt iemand voor een praatje, een wandeling, of misschien een tandemfietstocht of een ander (klein) dagtripje. Zijn grote liefde is muziek. Wie kan hem helpen deze persoon te vinden? Heb jij gemiddeld 2 uur per week de tijd om deze man vooruit te helpen?

Vrouw zoekt buddy om eenzaamheid te doorbreken

65-jarige weduwe, wonende in Vught, heeft weinig sociale contacten. Wie kan haar helpen haar eenzaamheid te doorbreken? Door samen dingen te ondernemen en door te helpen nieuwe sociale contacten op te bouwen. Heb jij gemiddeld 2 uur per week de tijd om deze vrouw vooruit te helpen?

Vrouw zoekt buddy om eenzaamheid te doorbreken

Vrouw (rond de 80 en wonend in ’s-Hertogenbosch) is veel te veel alleen en zoekt een buddy die haar kan helpen nieuwe sociale contacten aan te gaan. ze zou graag meer mensen van haar eigen leeftijd om zich heen willen hebben voor een goed gesprek en kleine wandelingetjes. Heb jij gemiddeld 2 uur per week de tijd om deze vrouw vooruit te helpen?

Vrouw zoekt buddy om te bouwen aan sociale contacten

50+ weduwe uit Hintham heeft weinig sociale contacten. Wie kan haar helpen haar eenzaamheid te doorbreken? Door bijvoorbeeld samen activiteiten te ondernemen en haar te helpen meer sociale contacten op te bouwen. Ze vindt veel dingen leuk theater, film, musea, lezen, samen koken, samen eten. Heb jij gemiddeld 2 uur per week de tijd om deze vrouw vooruit te helpen?

Ik heb een goed en mooi
leven. Waarom zou ik een
ander niet helpen om dat
ook te krijgen?

René – Buddy

Autistische man zoekt buddy om door te pakken

Deze man (50+), een groot muziekfan, wil graag hulp om nieuwe stappen in zijn leven te maken. Wie kan hem daarbij ondersteunen? Heb jij gemiddeld 2 uur per week de tijd om deze man vooruit te helpen?

Poolse vrouw zoekt buddy om leven op rit te krijgen

Vrouw uit Rosmalen heeft veel meegemaakt. Zij zoekt een vrouwelijke buddy die haar helpt om vaker naar buiten te gaan en om weer een netwerk op te bouwen. De ideale buddy is welbespraakt, geduldig en heeft respect voor de cliënt die met kleine stapjes haar doel wil bereiken. Heb jij gemiddeld 2 uur per week tijd om deze vrouw vooruit te helpen?

Man zoekt buddy om structuur te krijgen

Man (20+) uit Den Bosch ervaart veel drukte in zijn hoofd. Het regelen en nakomen van afspraken is daardoor soms moeilijk. Hij is erg op zichzelf en heeft weinig sociale contacten. Welke buddy kan voor wat rust en structuur zorgen? Hij wil graag samen met een vrijwilliger fitness/sporten en eventueel wandelen.

Man zoekt buddy om leven weer opde rails te krijgen

Na een lange afkickperiode is deze man (40+) klaar om zijn leven weer op te pakken. Wie kan hem een zetje in de juiste richting geven? Heb jij gemiddeld 2 uur per week de tijd om deze man vooruit te helpen?

Elkaar een beetje op
weg helpen, dat voelt
voor mij als een
vanzelfsprekendheid.

Jan – Buddy van Irma

Word ook iemands buddy!

Als jij denkt over de kwaliteiten te beschikken om als buddy aan de slag te gaan, ben je meer dan welkom – er zijn meer aanvragen dan buddy’s.

Hoe word je een buddy?

  • Na je aanmelding word je benaderd en begeleid door een coördinator van Stichting Buddyhulp.
  • We vragen je of je bereid bent om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Dat is een voorwaarde om als buddy aan de slag te mogen gaan.
  • De coördinator koppelt je aan een cliënt bij jou in de buurt. Daarbij wordt gekeken naar jouw ervaring, karakter en voorkeuren en die van de cliënt.
  • Samen met de cliënt bepaal je een of meerdere doelen: wat wil je samen bereiken in een jaar tijd? De hulp van een buddy is dan wel vrijwillig, maar daarmee niet vrijblijvend.
  • Je bent minimaal twee uur in de week beschikbaar of vier uur in de twee weken. Je kunt op eigen gelegenheid (auto, bus, fiets) naar je cliënt komen. Je ontvangt een kilometervergoeding en maandelijks een klein bedrag om iets met je cliënt te ondernemen.
  • Je neemt deel aan e introductiebijeenkomst (2,5 uur). Gedurende het jaar bezoek je de periodieke terugkomavonden, waar je je ervaringen met andere buddy’s kunt delen en zo in allerlei opzichten ‘aangehaakt’ blijft.
Heb jij het in je? Wil jij buddy worden en samen met een cliënt vooruit? Meld je dan nu aan voor een vrijblijvend gesprek.

Veelgestelde vragen

Meld je aan via het formulier of bel 06 270 68 744. Na een intakegesprek met een coördinator, koppelen we je aan een cliënt. Ook doorloop je een opleiding en krijg je periodiek ondersteuning.

We gaan uit van gemiddeld 2 uur per week gedurende 1 jaar. Het hangt af de hulpvraag van de cliënt en je eigen randvoorwaarden hoe je deze uren in de praktijk invult.

Buddyhulp is actief in de gemeenten ‘s-Hertogenbosch en Vught. Cliënt en buddy wonen in deze gemeenten.

Na de intake krijg je een introductie. De introductiebijeenkomst duurt ongeveer 2,5 uur; daar krijg je inzicht in hoe de organisatie van Buddyhulp in elkaar zit en hoe we samenwerken. Na afloop is er altijd ruimte voor specifieke vervolgcursussen, indien daar behoefte aan is. Denk aan omgaan met autisme, herkennen eenzaamheid etc.

Nee. Buddyhulp bestaat uitsluitend uit enthousiaste vrijwilligers.