Het verhaal van André en Frits

André (60) woonde lange tijd in een psychiatrisch ziekenhuis, totdat hij twee jaar geleden een eigen appartementje toegewezen kreeg. André moest ‘in de wijk’ gaan wonen, maar had nooit geleerd hoe dat gaat: hij had nog nooit alleen boodschappen gedaan, nog nooit voor zichzelf gekookt, nog nooit met de trein gereisd. “Natuurlijk werd ik wel begeleid door m’n behandelaars, maar die bezoekjes duurden hooguit een paar uurtjes per week. De rest van de tijd zat ik alleen, moest ik het zelf uitzoeken. Dat vond ik moeilijk, heel moeilijk.”

Frits en André

Waarom Frits buddy werd

Buddyhulp koppelde André aan Frits (35), een ondernemer bij hem in de buurt. “Ik heb een goed en mooi leven. Waarom zou ik dan een ander niet helpen om dat ook te krijgen? Elkaar een beetje op weg helpen, dat voelt voor mij als een vanzelfsprekendheid.” Frits nam André mee op sleeptouw. Iedere week gingen ze twee uur samen op pad om André’s zelfstandigheid te vergroten: naar de supermarkt, naar de woningbouwvereniging, naar een andere stad. In een jaar tijd ontdekte André zo een compleet nieuwe wereld – en Frits ook. Het gaat nu zelfs zó goed met André dat hij alleen een week op vakantie is gegaan. Met de trein.

Mensen in moeilijke situaties vooruit helpen

Als iemand het moeilijk heeft of het alleen niet redt, kan de hulp van een ander het verschil maken. Stichting Buddyhulp helpt dan: wij koppelen betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen die dat even nodig hebben. Zoals voor mensen die ernstig ziek zijn of voor mensen die eenzaam zijn. Maar ook mensen die, om wat voor reden dan ook, een tijdje buiten de samenleving kwamen te staan. Buddyhulp is er voor Buddy’s en cliënten uit de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught en Oss.

Een buddy helpt vrijwillig en kosteloos, maar doelgericht. In principe voor één jaar, met een eventuele verlenging van nog een jaar. Samen vooruit!

Buddy wordenBuddy zoeken

Buddy verhalen. Samen vooruit!