Het verhaal van Alice en Joke

Joke (77) klaagt niet graag. “Ik geniet elke dag!” Toch klopte ze aan bij Buddyhulp. “Ik voelde dat ik het alleen niet meer redde.” Vijf jaar geleden overleed haar man, een jaar later werd haar linkerbeen geamputeerd. “En toen werd m’n wereld ineens heel klein. Ik heb veertig jaar in een stoffenwinkel gewerkt, was altijd onder de mensen, ging eropuit. Maar nu kon ik zonder hulp m’n huis niet meer uit, zag ik niemand meer.” Ook het huis schoonhouden werd steeds moeilijker voor Joke. “En dan gaat het verslonzen, hè. Ik durfde niemand meer uit te nodigen, geneerde me voor de rommel.”

Joke

Alleen weer op pad durven gaan

Waarom Alice buddy werd

Buddyhulp koppelde Joke aan Alice (48). “Toen m’n kinderen gingen studeren, miste ik de aanspraak, de zorg. Ik zocht naar een mooie invulling van m’n leven. Zo kwam ik bij Buddyhulp terecht. En bij Joke.” Joke en Alice bedachten samen hoe ze Joke’s wereld weer konden vergroten. En hoe ze ook thuis de boel weer op orde kreeg. “We zijn samen iedere woensdag naar het buurthuis gegaan, hebben een reünie met oud-collega’s georganiseerd en Joke gaat wekelijks naar een handwerkclub. Nu, een jaar later, is ze helemaal opgebloeid; ze krijgt weer bezoek, doet weer helemaal mee. Joke geniet elke dag, het lukt haar weer alleen. Ik kan haar loslaten.”

Mensen in moeilijke situaties vooruit helpen

Als iemand het moeilijk heeft of het alleen niet redt, kan de hulp van een ander het verschil maken. Stichting Buddyhulp helpt dan: wij koppelen betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen die dat even nodig hebben. Zoals voor mensen die ernstig ziek zijn of voor mensen die eenzaam zijn. Maar ook mensen die, om wat voor reden dan ook, een tijdje buiten de samenleving kwamen te staan. Buddyhulp is er voor Buddy’s en cliënten uit de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught en Oss.

Een buddy helpt vrijwillig en kosteloos, maar doelgericht. In principe voor één jaar, met een eventuele verlenging van nog een jaar. Samen vooruit!

Buddy wordenBuddy zoeken

Buddy verhalen. Samen vooruit!