Persbericht

Buddyhulp zoekt buddy’s en buddycoördinatoren

Wanneer iemand het moeilijk heeft of het alleen niet redt, kan de hulp van een ander het verschil maken. Stichting Buddyhulp helpt dan: wij koppelen betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen die dat even nodig hebben. Zoals voor mensen die ernstig ziek zijn of voor mensen die eenzaam zijn. Maar ook mensen die, om wat voor reden dan ook, een tijdje buiten de samenleving kwamen te staan. We zoeken op dit moment een aantal nieuwe buddy’s en buddycoördinatoren.

Mensen in moeilijke situaties vooruit helpen
Door veranderingen in de zorg, individualisering, vergrijzing en een zich terugtrekkende overheid wordt het voor veel mensen steeds lastiger om vanuit een moeilijke situatie het leven weer op de rails te krijgen (of te houden). Stichting Buddyhulp helpt: wij koppelen betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen die het even nodig hebben, om zo samen een doel te bereiken. Ons motto is dan ook: Samen vooruit.

Voldoening
Een buddy’s biedt een luisterend oor, begeleidt mensen bij een wandeling, een bezoek aan de supermarkt of bioscoop, en geeft praktische en emotionele steun bijvoorbeeld bij een ziekte- of herstelproces. Hij of zij doorbreekt met het maatje (cliënt) het isolement en spant zich in om het sociale netwerk uit te breiden. De buddy’s krijgen daar veel voor terug: leuke contacten, intensieve ervaringen, training, een flinke brok energie én bovenal voldoening. Een buddy helpt vrijwillig en kosteloos, maar doelgericht. In principe voor één jaar, met een eventuele verlenging van nog een jaar. Samen vooruit!

Buddycoördinator
Buddyhulp is voor de begeleiding ook op zoek naar vrijwillige buddycoördinatoren. Een buddycoördinator heeft als primaire taken het coördineren van de activiteiten van de Stichting Buddyhulp, het werven en begeleiden van de buddy’s, het organiseren van groepstrainingen (al dan niet gegeven door derden) en het leiden van de intervisie tijdens groepsbijeenkomsten. De buddycoördinator verzorgt ook de intakegesprekken en tussentijdse evaluatiegesprekken met nieuwe maatjes (cliënten).

Méér informatie
Buddyhulp is er voor buddy’s en cliënten uit de gemeente ’s-Hertogenbosch (Bokhoven, Empel, Engelen, ‘s-Hertogenbosch, Nuland en Vinkel) en gemeente Vught (Helvoirt, Cromvoirt en Vught).

Doe mee en sluit je aan. Wil je eens oriënterend in gesprek met Stichting Buddyhulp? Kijk dan op de website www.buddyhulp.nl of neem contact op met via info@buddyhulp.nl.