Marieke

Marieke is buddy omdat…

“Ik ben al zo’n 8 a 9 jaar betrokken bij Buddyhulp, waarvan 5 jaar als coordinator. Toen ik als coordinator startte, kwam het goed van pas dat ik de organisatie kende. Mijn werk is zeer afwisselend dankzij de contacten met zowel buddy’s als cliënten. Mijn  40 jaar ervaring in het ziekenhuis op diverse afdelingen en altijd met mensen komt goed van pas in deze rol.

Vol energie!

Mijn werk voor Buddyhulp geeft me energie en een fijn gevoel. De grootste uitdaging is het maken van een passende match tussen buddy en client. Als dat lukt, geeft dat veel energie!

Om dit werk te kunnen doen is het belangrijk open te staan voor anderen en rustig te kunnen luisteren. De buddy’s ondersteun ik door een goed contact met ze te onderhouden. Geregeld bellen en elkaar ontmoeten en bijpraten.

Een goede match

Als coordinator ga je op huisbezoek bij zowel de client als de buddy om kennis te maken. Met name bij een client is het fijn om te zien in wat voor omstandigheden hij of zij woont. In het gesprek met de client vraag ik goed door, want vaak zit er meer achter een verzoek om een buddy. Samen nemen we een vragenlijst door die ik vervolgens in een afgesloten systeem op de computer zet. Alleen mijn collega coördinatoren hebben toegang. Zo helpen wij elkaars cliënten en buddy’s aan een geschikte match.

Verder komen we maandelijks bij elkaar voor overleg. De ene maand is er een vergadering met het bestuur erbij; de andere maand alleen de coördinatoren.”

Mensen in moeilijke situaties vooruit helpen

Als iemand het moeilijk heeft of het alleen niet redt, kan de hulp van een ander het verschil maken. Stichting Buddyhulp helpt dan: wij koppelen betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen die dat even nodig hebben. Zoals voor mensen die ernstig ziek zijn of voor mensen die eenzaam zijn. Maar ook mensen die, om wat voor reden dan ook, een tijdje buiten de samenleving kwamen te staan. Buddyhulp is er voor Buddy’s en cliënten uit de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught en Oss.

Een buddy helpt vrijwillig en kosteloos, maar doelgericht. In principe voor één jaar, met een eventuele verlenging van nog een jaar. Samen vooruit!

Buddy wordenBuddy zoeken

Buddy verhalen. Samen vooruit!