Shaonu

Shaonu is buddy omdat…

“In september 2022 ben ik Buddy geworden. Ik wilde graag anderen ondersteunen en een positieve bijdrage hebben op hun leven.

Activiteiten ondernemen

Samen met de persoon die ik begeleid onderneem ik allerlei activiteiten. Denk aan sporten of bijvoorbeeld hulp bij de computerles. Ik bied een luisterend oor en waar dat kan advies.

Soms is het lastig om te zien dat mensen worstelen met hun sociale leven. Dan is het belangrijk om geduld te hebben. Dat helpt om goed te kunnen luisteren en goede ondersteuning te bieden.

Positieve veranderingen

Ik had zelf geen ervaring met het zijn van buddy. Intussen weet ik dat het me voldoening geeft wanneer mijn bijdrage leidt tot positieve veranderingen bij de mensen die ik begeleid. Het buddy-zijn heeft mijn communicatie en sociale vaardigheden verbeterd. Net zoals het vermogen om te luisteren en empathie te tonen.

Om een goede Buddy te kunnen zijn is het belangrijk om bepaalde eigenschappen te hebben: positieve instelling, geduld, empathie, begrip en openheid. Het belangrijkste is dat je graag anderen wilt helpen, met als beloning een gevoel van voldoening.”

Mensen in moeilijke situaties vooruit helpen

Als iemand het moeilijk heeft of het alleen niet redt, kan de hulp van een ander het verschil maken. Stichting Buddyhulp helpt dan: wij koppelen betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen die dat even nodig hebben. Zoals voor mensen die ernstig ziek zijn of voor mensen die eenzaam zijn. Maar ook mensen die, om wat voor reden dan ook, een tijdje buiten de samenleving kwamen te staan. Buddyhulp is er voor Buddy’s en cliënten uit de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught en Oss.

Een buddy helpt vrijwillig en kosteloos, maar doelgericht. In principe voor één jaar, met een eventuele verlenging van nog een jaar. Samen vooruit!

Buddy wordenBuddy zoeken

Buddy verhalen. Samen vooruit!