Het verhaal van Annemarie en Mandy

Annemarie (62) gaat sterven; ondanks intensieve behandelingen is de borstkanker in haar lichaam uitgezaaid. Annemarie is alleen: lang geleden gescheiden, het contact met haar zoon en dochter is problematisch, haar familie woont ver weg. Nu, vlak voor het einde, wil Annemarie heel graag de relatie met haar kinderen herstellen. “Het voelt als een laatste kans. Ik denk dat het me zo’n rust geeft als we elkaar in die laatste maanden weer in de ogen kunnen kijken. Maar er is zo veel gebeurd, ik durf het initiatief niet te nemen. Niet alleen.”

Mandy en Annemarie

Waarom Mandy buddy werd

Buddyhulp koppelde Annemarie aan Mandy (51). “Door de dood van een goede vriendin heb ik ervaren hoe belangrijk een laatste levensfase kan zijn. Die kennis wil ik graag inzetten om anderen te helpen.” Samen met Annemarie en enkele familieleden organiseerde Mandy een ontmoeting met de kinderen – een eerste stap op weg naar verbetering. Daarnaast praat Mandy veel met Annemarie over het verleden, over wat haar nu bezighoudt maar ook over de toekomst: afscheid nemen van het leven.

Mensen in moeilijke situaties vooruit helpen

Als iemand het moeilijk heeft of het alleen niet redt, kan de hulp van een ander het verschil maken. Stichting Buddyhulp helpt dan: wij koppelen betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen die dat even nodig hebben. Zoals voor mensen die ernstig ziek zijn of voor mensen die eenzaam zijn. Maar ook mensen die, om wat voor reden dan ook, een tijdje buiten de samenleving kwamen te staan. Buddyhulp is er voor Buddy’s en cliënten uit de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught en Oss.

Een buddy helpt vrijwillig en kosteloos, maar doelgericht. In principe voor één jaar, met een eventuele verlenging van nog een jaar. Samen vooruit!

Buddy wordenBuddy zoeken

Buddy verhalen. Samen vooruit!