Het verhaal van Nick en Justin

Voor zijn studie verhuisde Justin (21) van een boerderij in een klein dorp naar een kamertje bij een hospita in een grote stad, aan de andere kant van het land. Hier voelde Justin zich vaak alleen. “Ik had altijd al moeite met contact maken, maar in de stad was dat nog veel lastiger: ik kende hier niets en niemand.” Justin vereenzaamde, blowde veel en zat nachtenlang achter z’n computer. “Mijn ouders maakten zich zorgen en vonden dat ik hulp moest zoeken. Maar ik had geen zin in een therapeut of psycholoog, ik wilde het liefst praktische steun. Dus toen ik las over de aanpak van Buddyhulp heb ik een mailtje gestuurd.”

Ik wilde het liefst praktische steun

Waarom Nick buddy werd

Buddyhulp koppelde Justin aan Nick (24) die in dezelfde stad studeert. “Ik herkende wel iets van Justin’s onzekerheid, ook ik heb hier m’n weg moeten vinden. Door die ervaring kon ik Justin wel helpen, dacht ik.” Nick adviseerde Justin een kamer te zoeken in een studentenhuis. En hij leerde hem de stad kennen; geregeld gingen ze met elkaar op stap en Nick introduceerde Justin bij een studentenvereniging. De ontdekkingstocht bleef niet zonder gevolgen: Justin heeft inmiddels verkering, met een huisgenote van Nick.

Mensen in moeilijke situaties vooruit helpen

Als iemand het moeilijk heeft of het alleen niet redt, kan de hulp van een ander het verschil maken. Stichting Buddyhulp helpt dan: wij koppelen betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen die dat even nodig hebben. Zoals voor mensen die ernstig ziek zijn of voor mensen die eenzaam zijn. Maar ook mensen die, om wat voor reden dan ook, een tijdje buiten de samenleving kwamen te staan. Buddyhulp is er voor Buddy’s en cliënten uit de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught en Oss.

Een buddy helpt vrijwillig en kosteloos, maar doelgericht. In principe voor één jaar, met een eventuele verlenging van nog een jaar. Samen vooruit!

Buddy wordenBuddy zoeken

Buddy verhalen. Samen vooruit!